PATATESLİ PİDE VE VELİBAH tarif no:33
2.İFTAR ETKİNLİĞİ'NİN 4 .HAFTASI
TARİF NO:33TARİF GÖNDEREN:http://hobievigardenya70.blogspot.com
PATATESLİ PİDE
mayalı hamur için
2 su bardağı süt yada yoğurt
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı yağ
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
yarım paket instant maya
üstüne
yumurta sarısı
içine
haşlanmış patates yada peynir
maydanoz
kimyon
tuz
yapılışı
hamur yoğurulur,bekletilir,mayalanınca minik bezeler yapılır,oklava ile oval açılır,iç konur kapatılır,yumurta sürülür.Yağlı tepsiye dizilir,ısınmış fırına verilir,kızarınca çıkarılır,afiyet olsun
Fırından çıkan pidelerin üstüne eller ıslatılıp su serpilerek kapatılır bir süre tutulursa yumuşak olur
VELİBAH
Mayalı hamur
Patatesli iç
Mayalı hamurdan minik bezeler alınır,elle ortası açılır,patates konur,kapatılır,beze yapılır tekrar ve açılır.
İncecik açılır,teflon tava da pişirilir fazla kızartılmaz,üst üste yerleştirilir pişenler iki tarafına tavadan alınca tereyağ sürmeyi unutmayın,yağ yumuşatır.
Servis edilirken 4'e kesilerek servis yapılır.
HAYIRLI İFTARLARINIZ OLSUN ARKADAŞLAR,ALLAH TEKRARINA KAVUŞTURSUN
0 yorum:
Yorum Gönder