LAZ BÖREĞİ tarif no:96
2.İFTAR ETKİNLİĞİ'NİN 4 .HAFTASI
TARİF GÖNDEREN:http://naliya.blogcu.com/
BENİ YALNIZ BIRAKMADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM CANIM ARKADAŞIM..
İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ (LAZ BÖREĞİ)
SEVGİLİ ARKADAŞIMIZINhttp://www.hobievigardenya70.blogspot.com/İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHIBI.BENDE LAZ BÖREĞİ ADLİ TATLIYLA KATILIYORUM.ARKADAŞIMIZA KOLAY GELSİN DİYEREK TARIFIME BAŞLIYORUM.MALZEMELER:
HAMURU:
1ÇAY BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ.TUTAM TUZ
MUHALLEBİSİ
5 BARDAK SÜT
5 KAŞIK UN
1 KAŞIK ŞEKER
5 YUMURTA
125 GR KATIYAĞ
KARABİBER, CEVİZ İÇİ
ŞERBET:4 BARDAK (SU) ŞEKER
3 BARDAK(SU) SU
TATLI KAŞIĞI LIMONSUYU
HAZIRLANIŞI: ARKADAŞLAR ÖNCE HAMUR MALZEMESINDEKİ MALZEMELERİN HEPSİNİ KARIŞTIRARAK YOĞURALIM .BEZELERE AYIRALIM.
OKLAVAYLA YUFKALARI AÇALIM.
ŞERİTLER HALINDE KESELİM.HER KESTİĞİMİZ ŞERİTLERE HAZIRLADIĞIMIZ MUHALLEBİDENBİR KAŞIK KOYALIM. MUHALLEBİSİNİN HAZIRLANIŞI.ÖNCE SÜT , ŞEKER, UNU OCAKTA PİŞİRMEYE BALAYALIM DEVAMLI KARIŞTIRARAK.MUHALLEBİ PİŞİNCE OCAĞIN ALTINI KAPATALIMİÇİNE KATIYAĞI 5 YUMURTAYI KOYALIM SOĞUMAYA BIRAKALIM.SOĞUDUKTAN SONRA İÇİNE CEVİZİ VE KARABİBERİ KOYALIM .
HAZIRLADIĞIMIZ ŞERİTLERİ MUSKA ŞEKLİNDE KATLAYALIM.
ÜZERİNE BOLCA TEREYAĞI ERİP ÜZERİNE DÖKÜN. PİŞİRİN. ŞERBETİ DE HAZIRLAYALIM.TATLI SICAK ŞERBETTE SICAK OLSUN .ŞERBETİDE HAZIRLADIĞIMIZ TATLIYA DÖKELİM.
ARKADAŞLAR LAZ BÖREĞİMİZ YEMEYE HAZIR
0 yorum:
Yorum Gönder