ŞEKERLEME tarif no:97
2.İFTAR ETKİNLİĞİ'NİN 4 .HAFTASI
TARİF GÖNDEREN:http://adasu08.blogcu.com/
BENİ YALNIZ BIRAKMADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM CANIM ARKADAŞIM..
İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ/4
ARKADAŞLAR ARTVİN YÖRESİNE AİT BİR KURABİYE TARİFİ VERMEK İSTEDİM SİZLERE . BU ŞEKERLEME BAYRAMLARDA İKRAM EDİLİR .
ŞEKERLEME
------------------
MALZEMELER:
1 KASE ERİMİŞ MARGARİN
2 KASE PUDRA ŞEKERİ ( MÜMKÜNSE SİZ EVDE ÖĞÜTÜN)
2 KASE UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
YAPILIŞI:
MARGARİN ERİTİLİR . ERİTME İŞLEMİ ÖZELİKLE FAZLA YAKMAMAMAK ŞARTIYLA KAYNATILIR BU ÇOK ÖNEMLİDİR. SOĞUMAYA BIRAKILIR . DAHA SONRA SOĞUYAN YAĞ BİR KABA ŞEKER UN VE KABARTMA TOZU KONULARAK .
YOĞRULMAYA BAŞLANIR HAMUR TUTANAK KADAR YOĞRULUR .
DAHA SONRA CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE YUVARLAKLAR YAPILIR. TEPSİYE DİZİLİR .ORTA SICAKLIKTA ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINA KONUR . ÇATLAMAYA BAŞLAYINCA FIRINDAN ÇIKARTILIR. ŞEKERLEMELER BEYAZ OLMALIDIR PEMBELEŞMEMELİDİR.
http://hobievigardenya70.blogspot.com/
AFİYET OLSUN IMARIM BEĞENİRSİNİZ ......
0 yorum:
Yorum Gönder