KADAYIF SARMASI tarif no:58
2.İFTAR ETKİNLİĞİ'NİN 4 .HAFTASI
TARİF GÖNDEREN:http://sihirlieller34.blogcu.com/
BENİ YALNIZ BIRAKMADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM CANIM ARKADAŞIM..
İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2 VE KADAYIF SARMASI
BU TARİF SEVGİLİ ARKADAŞIMIZ http://hobievigardenya70.blogspot.com/ İÇİN ARKADAŞIMIZA KOLAYLIKLAR DİLERİM SONSUZ SEVGİLER...
BU TARİFİ SEVGİLİ ARKADAŞIM www.buramburam.blogspot.com UN BLOGUNU GEZERKEN GÖRDÜM HEMEN KALKIP YAPTIM SİZLERLEDE PAYLAŞMAK İSTEDİM.NEYSE GELELİM TARİFE
Malzemeler : 1 kg yaş kadayıf
1 su bardağı fındık
1 su bardağı ceviz
1 çay bardağı şeker
1 paket margarin veya tereyağ
süslemek için fıstık
Şerbeti için :4 su bardağı şeker
5,5 su bardağı su
bir kaç damla limon
Bir tencereye su ve şeker ilave edip kaynatalım içerisine bir kaç damla limon da koyup kaynatalım.Soğumaya bırakalım (Şerbeti ben biraz fazla yaptım)
Kadayıfları açtıktan sonra içerisine cevizli,fındıklı,şekerli karışımdan koyarak dolma sarar gibi saralım.Sarma işlemi bittikten sonra margarini eritip üzerine dökelim 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkardıktan sonra soğuk şerbeti dökelim.Fıstıkla süsleyelim herkese afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder