http://cafemis.com bannerımı alırmısınız?

HAŞHAŞLI REVANİ tarif no:57

2.İFTAR ETKİNLİĞİ'NİN 4 .HAFTASI

TARİF NO:57
TARİF GÖNDEREN:http://www.benimyemeklerim.com

BENİ YALNIZ BIRAKMADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM CANIM ARKADAŞIM..

  • İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 4 HAŞHAŞLI REVANİ



Tarifin Adı : İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 4 HAŞHAŞLI REVANİ
Eklenme Tarihi : 24.09.2008
Malzemeler :
  • Bu tarifi http://hobievigardenya70.blogspot.com/arkadaşımızın düzenledigi iftar bereketi etkinligi3 e gönderiyorum.
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı haşhaş tohumu
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti İçin

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2–3 damla limon suyu

Üzeri İçin

  • 1 poşet kremşanti
  • 2/3 su bardağı süt
  • Üzerine serpmek için fıstık.

Hazırlanışı: :
  1. Öncelikle şerbeti hazırlayın, kaynadıktan sonra ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.
  2. Bir kapta yumurta ve şekeri güzelce çırpın. Daha sonra süt, sıvıyağ, haşhaş ve diğer malzemeleri de katıp karıştırın. Yağlanmış tepsiye hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana ve içi pişene kadar pişirin. Kek pişince soğumaya bırakın.
  3. Soğuyan keki soğuk şerbetle şerbetleyin ve şerbeti iyice çekmesini bekleyin. Ayrı bir kapta soğuk sütle kremşanti yi hazırlayın. Revaninin üzerini kremşantiyle kaplayıp süsleyin.

0 yorum: