BOŞNAK BÖREĞİ tarif no:26
2.İFTAR ETKİNLİĞİ'NİN 4 .HAFTASI
TARİF NO:26TARİF GÖNDEREN:http://akasyakokusu.blogspot.com/
BENİ YALNIZ BIRAKMADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM CANIM ARKADAŞIM..
Merhaba hepinize mutlu pazarlar diliyorum..Mübarek Ramazan ayının son günlerini yaşıyoruz..Mutfağımızdan bereket kalbimizden sevgi eksik olmasın..Her güne leziz değişik yemekler hamurişlerini yapmaya çalıştık..
İşte size birkaç gün önce tvde Ayşe Tüter hanımefendinin yaptığı BOŞNAK BÖREĞİMİ getirdim..Bizzatta resimledim size kolaylık olsun diye..Resmimiz servise hazır hali..Ben hafif sıcakken daha çok seviyorum börek türlerini.Tepsinin birazını sarımsaklı yoğurtla hazır beklettim..Diğer yemekleri bırakıp böreğe saldırdık..Kızım habire masaya servis yaptı..En sonunda 4 taneciğini saklayıp çaya çağıran komşuma götürdüm:)))
Birbirinden lezzetli tariflerin toplandığı Ramazan Etkinlikleri 2'nin son hafta ev sahibesi sevgili
Ayşegül 'ün evsahipliği yaptığı etkinliğe gönderiyorum bu leziz böreğimi...Mutlaka gidin görün haberi olan olmayana haber versin davet beklemeyin tarifinizi sizde teklif edin..Birbirimizden görüp öğreneceğimiz daha çok şeyimiz vardır diyorum..
Uzatmayalım hemen tarife geçelim..
**
1 kg yufka................benim 6 taneydi.
500 gr kıyma.................ben 400 gr kullandım
1 büyük soğan + baharat
1 su bardağı su
1 su bardağı soya yağı
**
sarımsaklı yoğurt.
Tam takip edemedim ama galiba ara harcında sadece sıvıyağ kullanıldı..Ben bunu ağır olmasın diye yarıyarıya su ve sıvıyağ olarak değiştim.Çiğ kıymamızla incecik kıyılmış yada rendelenmiş soğanımızı iyice karıştırıyoruz.Ön hazırlık tamam başlıyoruuuzzzz...
Yufkamızı düz bir zemine seriyoruz..Su + sıvıyağ karışımızla yufkamızı ıslatıyoruz..Tam ortasına uzunlamasına çiğ kıymamızı koyuyoruz..
0 yorum:
Yorum Gönder