KARNIYARIK tarif no:70
2.İFTAR ETKİNLİĞİ'NİN 4 .HAFTASI
TARİF GÖNDEREN:http://aksamanepisireyim.blogcu.com/
BENİ YALNIZ BIRAKMADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM CANIM ARKADAŞIM..
PATLICAN KARNIYARIK / İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 4. hafta |
İftar Bereketi Etkinliği-2 4. haftanın ev sahibeliğini yapan gardenya70’in daveti üzerine hazırladığım patlıcan karnıyarıkla karşınızdayım. MALZEMELER: 6 küçük patlıcan 250 gr. dana kıyma 2 soğan 2 domates 3 sivri biber Yarım demet maydanoz 3-4 kaşık yağ Tuz ve karabiber YAPILIŞI: Patlıcanların baş kısımlarını kesip alaca soyuyoruz. Tuzlu suda yarım saat bekletip yıkıyoruz ve kuru bir bez yardımıyla suyunu alıyoruz. Patlıcanları yağda kızartıyoruz. Uygun bir tencereye alarak, boydan boya, bıçak alta geçmeyecek şekilde kesiyoruz. İnce doğranmış soğan, biber ve kıymayı 3-4 kaşık yağ ile kavuruyoruz. Soyulmuş doğranmış domates ile de birkaç kez çeviriyoruz. Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz ilave ediyoruz. Bu harcı patlıcanların içine dolduruyoruz. Üzerlerine domates dilimleri de yerleştirebilirsiniz. Ben yerleştirmedim. Az miktarda su ilave edip, yavaş yavaş pişiriyoruz. Dilerseniz bunu fırında da yapabilirsiniz. Muhteşem bir tadı oluyor. AFİYET OLSUN. |
0 yorum:
Yorum Gönder