HALEP DOLMASI tarif no:45
.İFTAR ETKİNLİĞİ'NİN 4 .HAFTASI
TARİF NO:45
TARİF GÖNDEREN:http://nurdaninmutfagi.blogspot.com/
BENİ YALNIZ BIRAKMADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM CANIM ARKADAŞIM..
HALEP DOLMASI
Canım arkadaşım Gardenya70 'in ev sahipliğini yaptığı 2.İFTAR ETKİNLİĞİ ( 4. HAFTA) 'ne halep dolması ve kete ile katılıyorum.Arkadaşıma kolaylıklar diliyorum..
Malzemeler:
- 8 adet patlıcan ( ben 4 tane de kırmızı biber yptım)
- 350-400 gr. kadar kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 1/2 çay bardağı bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 " " biber salçası
- 1 " " nane
- 1 " " sumak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 " " kimyon
- tuz
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
Sos için: 2 limon suyu, 10-12 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı sumak..
Yapılışı:
Patlıcanlar kabukları soyulmadan oyulur.Soğan yemeklik doğranır, diğer malzemelerle karıştırılarak dolma içi hazırlanır.Patlıcanlara doldurulur.Tencereye , dolmaların yarısına kadar sıcak su konur ve dolmalar orta ateşte pişirilir.Sos için ; sarımsaklar dövülür, limon suyu, sumak, salça karıştırılır.Pişen dolmaların üstüne kaşık kaşık dökülür, 2-3 dakika da böyle pişirilir.Afiyetle yenir.
0 yorum:
Yorum Gönder