ŞÖBİYET tarif no:30
2.İFTAR ETKİNLİĞİ'NİN 4 .HAFTASI
TARİF NO:30TARİF GÖNDEREN:http://rufeydem.blogcu.com/
BENİ YALNIZ BIRAKMADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM CANIM ARKADAŞIM..
Bu haftaki "İftar bereketi etkinliği 2" nin ev sahibi http://hobievigardenya70.blogspot.com arkadasimiza kolay gelsin diyorum..Bende bu etkinlige SÖBIYET le katiliyorum..Deneyin..!! Yapimi kolay tadida harika..
SOBIYET
Hamuru icin:
1adet yumurta
1cay bardagi sivi yag
1cay bardagi yogurt
1yemek kasigi sirke
1 tatli kasigi kabartma tozu
yeteri kadar un
Acmak icin:
300gr nisasta
Kremasi icin:
3 yemek kasigi irmik
1,5 su bardagi süt
1 su bardagi findik veya ceviz ici
Soguk süte irmik ilave edilerek, bir kasik yardimi ile orta hararetli ateste muhallebi kivaminda pisirilir.
Uzeri icin:
250 gr tereyagi
Surubu icin:
2,5 su bardagi su
3 su bardagi seker
15 dakika kaynatilir.
Yapilisi:
1- Bir kaba yumurta, sivi yag ve sirke katip cirpilir.Daha sonra yogurt,kabartma tozu ve un ilave edilip, kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edilir.
Hamur bir tahta üzerine alinarak rulo hale getirilir. Ceviz büyüklügünde 20 esit beze elde yapilir..
2- Bir tahta üzerinde bezeler merdane ile nisasta serperek tabak buyuklugunde acilir.Acilan yufkalarin arasina bol nisasta sürülerek üst üste konulur.
Üst üste koyulan bu yufkalari, tahta üzerinde merdane ile kare sekilde acilabilcegi kadar acilir.
Acilan yufka, 5cm ye 5 cm kare bicimde kücük parcalara ayrilir.( Ben uzun bir tahta kullandim esit parcalar olmasi icin)
3-Her kareye biraz ceviz ve pisirdigimiz kremadan koyularak ücgen eskilde kapatilir. Ve tepsiye dizilir..Uclarinin acilmamasi icin, birbirinin ustune gelecek sekilde dösenmesini tavsiye ederim..
4- Tencerede eritilen tereyagi, bir kasik ile tepsinin üzerine gezdirerek dökülür..
Önceden isitilmis firinda 170° de pisirilmesini tavsiye ederim..
Sicak serbet, pisirilen söbiyete bir kepce yardimi ile gezdirilerek dökülür..
Not:Serbetin sicak söbiyetimizin sicak olmasi gerekiyor..
Afiyet olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder