http://cafemis.com bannerımı alırmısınız?

çilek reçeli


Yaz geldi arkadaşlar,reçel zamanıdır yaz...turşular...salçalar....tarhanalar...erişteler zamanı....
Ben de reçel yapayım dedim çocuklarıma...aslında bal ve pekmezi daha çok seviyorlar...değişiklik olsun istedim.

MALZEME

1 ÖLÇÜ ŞEKER
1 ÖLÇÜ ÇİLEK
1/2 LİMON SUYU


YAPILIŞI

Reçel yapmak için kokulu ve dayanıklı çilekler seçelim,kırmızı olmasına dikkat edelim. Çilekleri güzelce yıkayın ve temizleyin.Tencereye bir kat şeker ,bir kat çilek olmak üzere dizin ve bir gece bekletin.Bu sürede çilek sulanacaktır.

Reçel yarım saat kadar kaynayarak koyulaşınca limon suyunuda katıp bir taşım yaklaşık 5 dk.kaynatın.

Kıvamına gelip gelmediğini anlamak için,cam ya da porselen tabağa bir kaç damla damlatın,tabağı eğin,akmazsa ya da ağır akarsa olmuştur ya da tabağa çilek ekleyin,suyunu salmazsa olmuştur.

Ve sonra kuru ve temiz bir kavanoza boşaltın. Serin yerde muhaza edin.Afiyet olsun…

0 yorum: