http://cafemis.com bannerımı alırmısınız?

kapşonlu hırka

http://nako.com.tr/Models.aspx alıntıdır.


Modelin Yapılışı
ÖN : Koyu mavi renkle iplik iki kat yapılarak, 27 ilmek başlanacak. 1 düz 1 ters lastik olarak 6 sıra yapıldıktan sonra düz örgüye yine aynı renkle geçilip 48 sıra örülecek. Krem rengine geçilip 1 gidiş geliş yapıldıktan sonra, tek yandan kol evi için 5 ilmek kesilip krem iplikle toplam 12 sıra örüldükten sonra mavi renge geçilecek. Mavi ile 12 sıra örüldükten sonra ön yakada 8 ilmek açığa alınıp bu ilmeklerin yanındaki ilmeklerden her sırada iki kere 1 ilmek kesilip, daha sonra mavi renk toplam 18 sıra olduğunda omuzlarda kalan 12 ilmek iki kere 6 ilmek olarak kesilip ön parça bitirilecek.
ARKA : Koyu mavi renkle 55 ilmek başlanacak. 1 düz 1 ters lastik olarak 6 sıra örüldükten sonra yine koyu mavi ile düz örgüye geçilip 48 sıra örülecek. Krem renge geçilip 1 gidiş geliş yapıldıktan sonra yanlardan 5’er ilmek kesilip örgüye devam edilecek. Krem toplam 12 sıra olduğunda, mavi renge geçilip 18 sıra örüldükten sonra, omuzlar iki kere 6 ilmek olarak kesilirken arka yaka ortasından 11 ilmek, yanlardan da bir kere 5’er ilmek kesim yapılıp arka parça da bitirilecek.
KOL : Krem renkle 3 ilmek, maviyle 21 ilmek, kremle 3 ilmek şişe başlanıp 1 düz 1 ters olarak 6 sıra örüldükten sonra, renkler yukarıya aynı şekilde çıkarken lastik üstünde yanlardan 2 ilmek içeriden her 10 sırada bir yedi kere 1’er ilmek artış yapılacak. İlk artış lastik üstünde yapılacak. Kol boyu 37 cm’e ulaştığında 41 ilmek düz olarak kesilip bitirilecek.
KAPÜŞON : Önlerde yaka kenarında açıkta bırakılan 8 ilmekler şişe alınıp, arasına yakanın etrafından 42 ilmek daha takılarak toplam 58 ilmek olarak mavi renkle kapüşon 32 sıra örüldükten sonra, 26 ilmek örülüp kesimler dışa bakacak şekilde 3 ilmek birlikte alınıp kesilecek, 2 ilmek örüldükten sonra yine kesim dışa bakacak şekilde 3 ilmek birlikte alınıp, kesilecek. Bu işlem üst üste her düzde dört kere tekrarlandıktan sonra kalan 42 ilmek karşılıklı şekilde dikilerek kapüşon bitirilecek.
İsviçreden ziyaretime gelen adaşım Ayşegül Sarıkaya için kapşon yapımını yazdım,umarım işine yarar canım,her zaman beklerim,2008 yılı tüm güzellikleri sana getirsin,kal sağlıcakla

0 yorum: