PORSELEN ÇAY DEMLİĞİ 4.ETKİNLİĞİNE İRMİK HELVASI İLE KATILIYORUM BEN DE
2-2-1-1 BUNU UNUTMAZSANIZ TARİFE GEREK DUYMADAN HELVA YAPABİLİRSİNİZ ARKADAŞLAR.
MALZEME
1PK MARGARİN(TAVSİYEM 250GR TEREYAĞ KULLANMANIZ YÖNÜNDE)
2 SUBARDAĞI İRMİK
1 SU BARDAĞI ŞEKER
2 SUBARDAĞI SÜT
YAPILIŞI
ÖNCE TEFLON TENCEREDE YAĞI ERİTİYORUM TAM ERİMEYE AKIN İRMİĞİ İLAVE EDİYORUM.KARIŞTIRA KARIŞTIRA KAVURUYORUM.BU ÇOK ÖNEMLİ İYİ KAVRULURSA HELVA O KADAR GÜZEL OLUR.AZ KAVRULURSA HAMUR OLUR,ÇOK KAVRULURSA YANIK OLUR TADINA VURUR.SÜREKLİ KAVRULMAZSA BİRAZI YANAR BİRAZI KAVRULMADAN KALMIŞ OLUR.NASIL MI ANLAYACAĞIZ?SÜREKLİ DÜZENLİ BİR ŞEKİLDE KAVURUN,PEMBELEŞMEYE YAKIN KUM GİBİ OLUNCA ŞEKER İLAVE EDİN VE KAVURMAYA DEVAM EDİN.şEKER İYİCE BÜTÜNLEŞİNCE SÜTÜ İLAVE EDİP BİR ÇEVİRİP KAPAĞINI KAPATIN.SÜTÜ İYİCE ÇEKİNCE KAPAĞINI AÇIP BİR İKİ ÇEVİRİP ALTINI SÖNDÜRÜN VE KAPAĞINI KAPATIP DEMLENMEYE BIRAKIN.
BU ÖLÇÜ 8 KİŞİ İÇİNDİR,ONA GÖRE MALZEMEYİ ÇOĞALTABİLİR YADA ARTTIRABİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder